Ingen vila, bara ro.

Jag har tidigare varit en ”periodare” med min träning på gym och roddmaskiner har varit något jag endast har testat någon minut eller så och tröttnat ganska fort. Nu är det ju så att jag gör en nysatsning för att få in gymmet som en naturlig del i mitt liv. Jag har börjat utnyttjat en PT på mitt gym, i mitt medlemskap har man rätt att boka en PT 45 minuter per vecka vilket är jättebra. Jag har haft samtal med henne om vad jag vill få ut av min träning. Jag sa att jag inte vill bygga muskler och svälla upp utan jag vill satsa på fettförbränning och kondition men samtidigt behålla den muskelmassa jag har. Hon sa att roddmaskinerna är i det närmsta de mest effektiva maskinerna på ett gym och jag fick en A4 med några övningar anpassat till mina önskemål där just roddmaskin finns med .

roddträning
Ett tips är att använda träningshandskar då man lätt kan få rejäla blåsor i händerna.


Ett exempel: Ro 30 minuter med valfritt motstånd och notera hur långt du ror. En morot och motivationshöjare är att nästa gång försöka komma liite längre.

Så dagens rodd blev 30 minuter, 5560m med motstånd 5.

Vad kör ni för motivationshöjare när ni tränar?

En reaktion till “Ingen vila, bara ro.

Kommentarsfunktionen är stängd.