Vilodag

I dag tar jag en vilodag, möjligtvis blir det en liten promenad senare i kväll. Att ta en vilodag tog jag beslut om när jag vaknade.

Igår kväll blev det en sväng ner till gymmet där jag körde två varv på miloncirkeln ( kondition och styrka ) och jag kände att det hade blivit lite för mycket träning och kaloriintaget låg lite för lågt.

Den klassiska fällan att bli så inspirerad och motiverad så att jag tränar alldeles för mycket har jag hamnat i allt för många gånger. Jag vet sen tidigare att det alltid slutar med att allt rinner ut i sanden och träningen avtar mer och mer för att till sist helt dö ut. Allt handlar om en sund balans mellan träning, vila och kost.

Träning med Milonkonceptet går ut på att man tränar i maskiner och kör cirkelträning där man kör en 60 sekunder i varje maskin och har 30 sekunder på sig att byta maskin. Cykel och crosstrainer kör man dock 4 minuter i. Maskinerna är inställda av instruktör att passa ens egen kroppsstorlek och form och allt är programmerat på ett litet chip som sitter på ens personliga milonkort. När man sen kommer och för att träna så sätter man in kortet i maskinen och sätet och det andra ställs in automatiskt. Det gör att det är ett väldigt smidigt och tidseffektivt sätt att träna…ett varv i cirkeln tar 17,5 minuter.

Mer om Miloncirkeln kan du läsa om här.