Att säga Nej Tack till alkohol

   Att säga nej till alkohol borde ju nästan vara en självklarhet och något man borde kunna göra utan att bli ifrågasatt. Men så är det inte har jag märkt. Jag brukar ofta hamna i någon slags försvarsställning där jag måste ursäkta mitt val att inte dricka.

”Varför dricker inte du? ”
”Har du alkoholproblem?”
”Va tråkig du är!”

Är sånt jag har fått ta emot. Ja varför dricker inte jag? Då brukar jag vända på det.

”Varför dricker du?”

”Ja…alkohol är ett allmänt problem.”

”Va tråkig du är som dricker.”

Det är med andra ord inte helt okej att vara den som avstår från alkohol men det är inte jag som har problem med det, det är ofta min omgivning. Det ska bli intressant att se hur länge det är så. Hur är det för er? Dela gärna med er av era erfarenheter.

Må gott

/R